tirsdag 1. mars 2011

STOR JENTE!! (oppdatert 3.mars 2011)


Et stort øyeblikk i går; en bomelibom på do... ikke i bleia!!! Lille tullemor satt på wc mens mamma holdt så hun ikke datt oppi. Nå som hun har blitt så flink til å spise er også det som kommer ut litt annerledes. Og det jobbes hardt for å få det ut, så det er lett å se når hun skal på do. Så da går vi på do da, inn på badet av med bleia, og setter henne på do. Det synes hun er kjempemorsomt (mamma er jo så morsom), og hun går fortere på do også siden hun sitter slik at tarmene letter slipper det ut. Håper hun blir vant til å gå på do på do (eller potte som vi skal kjøpe nå) så det blir lettere å venne henne av med bleie når den tid kommer.
Vi roser henne ikke, hun skal bare bli vant til dette. Hun klarer jo ikke å holde igjen så jeg vil ikke at det skal bli nederlag for henne å gå på do i bleia hvis vi kommer så langt at hun bare bomelibommer på do. Det handler om hva som blir naturlig; gå på do på do, eller bæsje i bleie og "gå rundt med bæsj i bleia"... Når skifter man jo bæsjebleier ganske fort siden det ikke lukter himmelsk, men allikevel så tror jeg det handler om hva man blir vant til og hva som da er naturlig for en. Niesen min, tullemors store kusine, har aldri gjordt i bleia, bare når hun har vært dårlig eller prøvd ny mat. Så vi får se hvordan dette går, vi legger uansett ikke opp til at tullemor skal slutte med bleier før alle andre, men at hun skal blir vant til og at det skal bli naturlig for henne å bruke potte.

Oppdatering; tullemor tok også en bommelom i går på do, og jammen gjorde hun det i dag igjen. Bæsj nr tre på do!!  I dag var det bare litt promping og jeg tenkte at det var rundt denne tiden hun gikk på do både på mandag og i går, så vi prøver... Hun satt på do i kanskje 5 min før bæsjen kom. Og da tuller mamma så mye, later som hun presser ut bæsj og det syns tullemor er hysterisk festlig å se på. Og plutselig presser hun selv, så i dag ble jeg faktisk litt overrasket, trodde det ikke kom til å komme noe, men rett før jeg hadde tenkt å løfte henne av og sette på ren bleie, så kom det!! Titt tei i doskåla. (Jeg har tatt bilde hver gang, men det skal dere slippe å se. Far i huset derimot er den heldige mottaker av bæsje-bilder :) 


3 kommentarer:

  1. Oi så flink! Supert hvis det funker da, de bleiene er jo ikke akkurat krem å skifte lenger... hehe skal jammen prøve dette med Oliver også, han tar jo så hardt i når han setter i gang, så ikke noe problem å se det her heller! hehe...

    Er forresten SUPERMISUNNELIG på Eamesstolene deres, heldiggriser!! Det ble kjempefint :-)

    Klem

    SvarSlett
  2. Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min :) Dette var et artig innlegg å lese. Vi har også tenkt å prøve litt på dette fremover. Har også tro på at det handler om hva de blir vant til, disse små. Det må da være ganske ekkelt med denne bæsjen i bleia.
    Forløpig syns jeg det er lite tegn på forhånd når Murmel må bæsje, noen ganger er det tydelig, mens andre ganger overrasker hun veldig... hihi
    Men kanskje prøve snart? :)

    God helg til dere!

    SvarSlett
  3. Så moro! :) Her har vi en 2-åring som IKKE er interessert i do. Men vi nærmer oss ved at hun kan si fra om at hun nå har gjort i bleia. Det er ett lite steg i riktig retning.

    Til sommeren blir det truser og sikkert mye vask. Målet er tørr unge innen høsten.

    SvarSlett